in

Ревнивец разби главата на жена си в Първомай: Наложило се трите им деца да чистят кръвта

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Ново зверство с насилие над жена се е случило. Този път историята е от град Първомай, област Пловдив. В основата на агресията е мъжка ревност. Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна защита на жената, която е от село Виница. Тя е била ударена и докарана до тежко състояние пред очите на трите им деца. Наложило се децата със собствените си ръце да измият кръвта на майка си.

Съпругът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. По тази причина вдигнал огромен скандал, минал зад гърба на жената и я ударил по главата с тежък предмет. Вследствие на това се отворила близо 6-сантиметрова рана, кръвта плиснала навсякъде и децата били принудени сами да изчистят пода, дивана и леглата от кървавите петна.

След жестокия удар, жената не могла да се свести с часове. В съзнание била, чак когато била в болницата в Първомай. Там лекарите преценили, че животът на жената е в опасност и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Там близо седмица медиците се борели за живота на пострадалата жена.

Състоянието на жертвата на насилие било усложнено заради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта и досега изпитва силни болки. Въпреки това, подобно на случая с 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

„Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой“, коментира адвокат Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие и е поел защитата на жертвата, предава „24 часа“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/