in

Байдън и Тръмп влизат в хипотетичен бой за гласове

Колаж: "Нова Варна"

Изборите през 2024 г. изглежда ще бъдат реванш между президента Джо Байдън и неговия предшественик Доналд Тръмп.

Въпреки нарастващите си проблеми със закона, г-н Тръмп е най-популярният кандидат в републиканското поле.

Само губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е достигнал двуцифрено число, но той остава на километри зад г-н Тръмп, съобщава Independent.

Авторката Мариан Уилямсън и теоретикът на конспирацията срещу ваксините Робърт Ф. Кенеди-младши оспорват номинацията на г-н Байдън от Демократическата партия, но те не се смятат за реални заплахи за президента.

На 1 август г-н Тръмп беше обвинен за трети път за усилията си да осуети изборите през 2020 г. Докато демократите се обединяват зад г-н Байдън, нарастващите правни проблеми на г-н Тръмп изглежда само засилват подкрепата му сред неговата база.

Първичните избори на републиканците трябва да започнат с предварителните избори в Айова на 15 януари и с първичните избори в Ню Хемпшир на 23 януари. Първичният сезон може да продължи до юни, но се очаква кандидатът да стане ясен доста преди това.

Превод и редакция: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/