in

Какво наложи 60-дневно извънредно положение в Еквадор? (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/ TeleSUR English

Бе убит кандидатът за президент на Еквадор Фернандо Вилависенсио. Настоящият държавен глава на Еквадор Гийермо Ласо нарече този акт посегателство срещу демокрацията в страната. Поради това той обяви 60-дневно извънредно положение в страната след случилото се убийство.

„Въоръжените сили ще се мобилизират на цялата национална територия, за да гарантират сигурността на гражданите, спокойствието в страната и свободни, демократични избори на 20 август. Сега трябва да сме обединени повече от всякога“, заяви президентът на Еквадор Гийермо Ласо след проведена спешна среща от неговия кабинет за сигурност.

Вилависенсио беше убит в сряда заедно с един заподозрян в престрелка между убийците и охраната на кандидата. Други девет души бяха ранени, а шестима други заподозрени бяха арестувани.

Според наскоро публикувана анкета, преди да се случи убийството, Вилависенсио е бил на второ място сред осемте кандидати за президент преди вота.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/