Категории: Черноморие

Майката, обвинена в това, че изхвърлила детето си от колата: Невинна съм. Това е план на бившия ми съпруг

Реклама

Вчера ви съобщихме за случай на насилие от Бургаско. Твърди се, че майка е изхвърлила от колата си 8-годишния си син. Още вчера обаче, въпросната майка заяви, че нещата не са се случили така, както се обявява. Тя представи своя версия, според която детето е сритало по-малката си сестричка, поради което се наложило намесата на жената. Днес тя разказа в подробности своята версия

8-годишното момче е с лека телесна повреда. Обвиняемата Ваня Янакиева твърди, че никога не е упражнявала насилие и че сигналът е подаден умишлено с цел бившият й съпруг да вземе децата.

„На 29 юли с моя приятелка и двете деца тръгнахме към Лозенец, за да отидем на детската площадка там. В колата Божидар, по-голямото дете, непрекъснато тормозеше малкото. Изрита го в корема, детето изпищя и спряхме колата. Заобиколих, изкарах детето навън и застанахме от вътрешната страна на банкета. Бях на разстояние около метър от детето, помолих го да се успокои, да ми обясни защо се налага да рита и удря малкото дете и му казах да се извини. Нито съм докосвала детето, нито нищо“, разказа Ваня Янакиева.

По думите й пред тяхната кола е спрял друг автомобил, от който е излязъл племенникът на бившия й съпруг и започнал да се кара с нея.

„Племенникът му подаде сигнал и бившият ми съпруг пое нещата нататък, за да ме отстранят от града и да вземе децата. Това беше целта“, допълва жената.

Районният съд в Царево остави в ареста Ваня Янакиева, но мярката бе обжалвана. На втора инстанция Окръжният съд в Бургас постанови мярка „подписка“ спрямо жената и я освободи от ареста. Според мотивите на съда информацията, че има системно насилие е преувеличена и няма опасност обвиняемата да се укрие.

От защитата на обвиняемата стана ясно, че тя води две дела срещу бившия си съпруг Деян Георгиев.

„Едното дело е за домашно насилие над децата, извършено от бащата, който по данни на децата е блудствал с тях. Другото делото бе заведено преди около месец за това, че бившият съпруг на Ваня системно я следи, върви след нея. Когато излиза от дома си, той е пред входната й врата“, каза адвокат Недялка Божилова.

Ваня е сезирала прокуратурата, полицията и социалните. В момента децата се намират при бащата. bTV потърси Деян Георгиев за коментар, но засега няма отговор.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 10 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 10 часа