in

Морската вода може да повлияе благоприятно на косата ви

Снимка: Pixabay

През летния сезон, посещавайки плажа, е логично да се замислим как морската вода влияе на косата ни. По принцип морската вода влияе благоприятно на здравето на косата. Солта и йодът в нея балансират много нива на скалпа. Някои твърдят, че морската вода има и свойството да регулира степента на омазняване на косата (нивата на себума)

И все пак, прекаленото мокрене на косата с морска вода може да повлияе отрицателно, затова не бива да се прекалява с това.

Вреди от морската вода за косата

Морската води уврежда боядисаната коса. Като влияе върху нивата на себум в косата, тя особено въздейства върху нейната порьозност. Това кара вече порестата, изсветлена и боядисана коса да има още по-голяма порьозност и това в крайна сметка може да промени цвета й. При това е възможно морската вода да изсуши косата ви. Така, че внимавайте особено с по-сухите коси. Те се нуждаят от допълнително предпазване преди къпане в морето, съобщава сайтът Актуално.

Ползи за косата от морската вода

Все пак по-важното е, че морската вода е доста полезна за косата. Солта и йодът, които водата съдържа, помагат на косата да бъде в по-добро състояние, ако след къпане в морето правилно я измием.

  • Морската вода действа ползотворно на мазна коса.

Като регулира нивата на себума, тя е идеална за такъв тип коса. Солта в морската вода ни помага да поддържаме и регулираме омазняването и да контролираме недостатъците на мазната коса.

  • Изглажда и придава обем

Йодът, присъстващ в морската вода, също е полезен, особено за мазната коса. Този елемент осигурява мекота и обем – затова е препоръчително от време на време да се къпем в морето, за да почувстваме ползите от йода върху косата си.

Съвети за предпазване на косата от морската вода

  • Използвайте правилните препарати. Експертите може да ви помогнат да намерите продукта, който е най-подходящ за вас.
  • Защитете се от прекомерно излагане на слънце!
  • Грижете се за краищата на своята коса

Внимание! Статията дава само информация. Винаги търсете медик-специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/