in

Акция в планината: Спасители часове наред носиха пострадал млад мъж

Колаж: "Нова Варна"

Провела се е поредна спасителна акция в планината. Случаят е от Рила, вр. Мальовица, където млад мъж е счупил глезена си. Спасители от планинската служба часове наред са носили пострадалия 23-годишен турист.

Повикването към отряда се случва през нощта, докато се съберат и достигнат до пострадалия минават 2 часа. А на връщане, носенето на пострадалия отнема 3 часа.

„Той се намираше до Еленино езеро, това на пътеката за хижа „Мальовица“. Беше направил усилие да слезе до втора тераса, в следствие на което другият му крак беше навехнат”, каза пред Нова телевизия Ангел Керкелев, отряд на ПСС в Самоков.

Относно рисковете на професията, Ангел добави: „Ние сме свикнали, това е нашата работа и доста доброволци го правят. Но риск винаги има в планината, особено по-тъмно. Внимаваме, пазим се един друг.”

Акцията на спасителите можеше да отнеме около час,

ако ПСС имаха хеликоптер.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/