Категории: Варна

ВиК Варна отново се оправдават. Какво предстои?

Реклама

Днес във ВиК Варна се проведе пресконференция, по време на която стана ясно какво предстои. До началото на октомври ще бъдат приключени няколко ключови обекта. Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД”, в момента създават временни неудобства за гражданите.

Към момента е приключена работата по ул. „Прилеп“, продължават дейностите по проекта по бул. „Христо Смирненски“, по който се изгражда водопровод с диаметър Ф 1000, информира ръководителят на проекта Сава Коев.

Екипите полагат тръби в участъка между ул. „Мир“ и бул. „Осми Приморски полк“ – в района на УМБАЛ „Св. Марина“. Спазва се организацията на движение на линейките, проведена е среща с екипа на спешния телефон 112, подържа се непрекъснат контакт с ръководството на здравното заведени. Инж. Христо Атанасов информира, че до края на седмицата ще бъде изпълнена частта до входа на болничното заведение, а следващата седмица ще продължи работата в посока бул. „Осми Приморски полк“. След 15 август движението по вече приключения участък ще бъде частично възстановено за всички върху временна настилка. Очакванията на фирмата – изпълнител на обекта, са, че до началото на октомври ще бъде приключена работата по поставянето на водопровода в този участък.

Работата по 20 отсечки в района от м. „Сотира“ до м. „Ален мак“ се изпълнява в график. Това информира представителят на дружеството инж. Бистра Николова. Тя обърна внимание на два по-специфични участъка – улиците „Янко Славчев“ и „Петър Попов“. По ул. „Янко Славчев“ се работи по два канализационни клона, по които има леко забавяне заради открита масивна скала в изкопа. Крайният срок за приключването им също е 30 септември. По ул. „Петър Попов“ активно вървят дейностите по поставянето на водопроводи Ф500 и Ф150, които също ще бъдат приключени до края на септември.

За всеки отделен клон, по който започваме работа, се прави отделна организация на движението, която се съгласува с редица институции, обясни Николай Пашов. „Много от улиците са без трайни настилки, част от оградите в населените места създават затруднения за преминаването на тежката техника, открива се ненанесена в подземните кадастри инфраструктура, което забавя и затруднява работата ни. Опитваме да не създаваме големи сътресения за гражданите, но няма как когато се полагат тръби да не се затварят улици“, обясни Николай Пашов.

От управлението на проекта призовават още веднъж гражданите да спазват ограниченията, за да се избегнат както забавянията в изпълнението, така и инцидентите.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 6 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 6 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 6 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа