in

Ето как изглежда ремонтираният път в квартал „Виница“ (СНИМКА)

Снимка: Община Варна

През последните месеци текат усилени ремонти във Варна. Затворен пътен участък за ремонт има и в квартал „Виница“. Ремонтът на въпросната отсечка предизвика голямо недоволство сред живущите, заради създадените затруднения с трафика, но при завършването й доста от хората вече са на противоположното мнение и открито изразяват задоволството си в социалните мрежи от приключващия ремонт.

Снимка: Facebook / Tural Agush

„Не е зле! Ако навсякъде се случи това ще е супер. Относно тия хора де много ги чуват вело алеите да им кажа че в прословутата Германия на междуградските двулентови пътища също има вело алеи. Също толкова широки. Пътя едва ли е довършен на 100% но и така да остане е чудно в сравнение с това което беше. Радвайте се че някой прави нещо че отдавна никой не е правил нищо.“, коментира гражданин на квартала.

Друга част от живущите обаче още проявяват недоверие към качеството на ремонтните дейности и коментират във Фейсбук по следния начин:

„След 2 месеца,ще започне да пропада!Споко.Трябва да се заснеме процеса на асфалтиране,и да се впише в учебниците,как не трябва да се прави!Много крадат,но гадното е,че го знаят,но са поставени там,точно затова!Даваме ти 100 лева,но 60 ,на нас.Вие се радвайте!“, заявява друг живущ.

Според друг гражданин на квартала велоалеята е чудесна, „но до магазин май маркет е от другата страна на движението. Интересно е къде ще пресичат велосипедистите. Най – вероятно ще се направи светофар след магазина. А точно от тази страна е пълно с автосервизи. Очаквайте и втория ден първата катастрофа с 200…“

Припомняме на нашите читатели, че официалната дата за отваряне на пътя е вторник – 15 август – Празникът на Варна.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).