in

Варненец: Три момчета профучаха с мощни масивни електрически велосипеди през Морската градина. Летяха с около 40км/ч (СНИМКИ)

Снимка: "Нова Варна"

Гражданин на Варна изказа своето възмущение от случка, на която е станал свидетел в Морската градина. Мъжът се обърна към редакцията на медия „Нова Варна“. Освен това сигнализира и в социалните мрежи за управление на „мощни масивни електрически велосипеди“ на територията на Морската градина

Ето какво споделя варненецът:

„Днес в морската градина точно по най-оживената алея, яхнали мощни масивни електрически велосипеди, а може би мотоциклети, покрай паметника на Отец Паисий профучаха три момчета на около 15-16 години. Летяха с около 40км/ч, срещу тях госпожа с ел. тротинетка.  Първото момче, караше на задна гума, мина сигурно на около половин метър от госпожата и отлетя надолу.

Ако някой от тях падне и удари възрастен, много вероятно да има счупени кости. А ако удари дете или някое бебе в количка, дори не искам да си помисля. За съжаление не можах да ги снимам.

Това съвсем не е единичен случай, нагоре край зоологическата профуча друг луд с мощна електрическа тротинетка. По центъра също летят с опасно високи скорости с мощни тротинетки, които вероятно трябва да се движат само по пътната мрежа, с регистрация, застраховка и т.н. Вече трябва да си държа децата винаги за ръка по пешеходните зони да ги пазя и да се оглеждам като луд нагоре и надолу, кога ще прелети някой с 40-50км/ч!“

М. Луков определя Варна като „града, в който пешеходците са тероризирани от какво ли не“. Той се възмущава от липсата на тротоари, застрояването на зелени площи и прекалено много автомобили, мотори и тортинетки. Според него Варна се е превърнала в „Град на колите и паркингите“ и „Град на бетона и асфалта“.

Варненецът сподели, че вече е подал сигнал до Общинския съвет, кмета, ОД на МВР и медиите. Заяви и това, че е помолил да бъдат назначени патрулиращи и да се действа „преди да е станало нещо непоправимо“.

Този сигнал беше изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com .

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.