in

Внимание: Пазете се от явленията в морето, които предстоят през идните дни

Снимка: Pixabay

През следващите дни предстои морето да е доста неспокойно. На места вълните ще бъдат до 3-4 метра по откритите брегове. Има риск и от други опасни явления в морето.

По Черноморието следващите 5-6 дни ще са ветровити с особено силни североизточни пориви по Централното и Южното крайбрежие. Морето също ще е неспокойно с височина на вълните вторник-сряда до 3-4 метра по откритите брегове. Ще има риск от мъртви течения и образуване на дънни ями, съобщава Нова телевизия.

Вълнението ще утихне едва към края на текущата седмица, а вятърът ще се запази с по-осезаеми пориви до към 21-22 август. Атмосферната конфигурация е такава, че в периода вторник-сряда (15-16 август) облаците ще са повече с потенциал за краткотрайни локални превалявания в тъмната част на денонощието и призори. Температурите по крайбрежието в следващите 2 седмици ще са летни с дневни стойности 27-30 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/