Категории: България

Да ти откраднат 70 000 лв., докато празнуваш бала на сина си: Семейство изпадна в паника, а крадецът се оказа гост на тържеството

Реклама

Грандиозна кражба се е случила във врачанското село Гложене. Отмъкнати са 70 000 лева по време на тържество. Докато ограбените празнували завършването на сина си, наглият обирджия се промъкнал и отмъкнал голямата сума пари. За голяма изненада на семейството, се оказало, че крадецът е съсед, който също бил поканен на празненството. Станало ясно, че имало и втори човек, който спомогнал за осъществяването на голямата кражба

На тържеството е имало много хора, събрани са и десетки хиляди лева като подарък от гостите.

Абитуриентският бал е бил към края си, когато крадецът влязъл в имота и взел парите. Камера заснела проникването му. Крадецът вероятно е мислел, че няма да бъде разпознат, защото е с качулка или пък, че камерата не работи.

„Ние влязохме в къщата, за да преброим пари, да ги вземем и да платим за музиката. Той е влязъл веднага след нас, за да му е по-лесно. Проследил ни е, за да види къде ще оставим парите“, коментира Ивайло Бонков пред bTV.

„Излязохме, колата ни чакаше отпред, за да се върнем. Той веднага ни е ограбил. След като се върнахме, си легнах и не разбрах какво се е случило. Помислих, че жена ми Северина е скрила парите, а тя беше останала в клуба, за да почисти. Не обърнах внимание, че кутията я няма. Когато Северина се върна, каза, че ще полегне да поспи, а аз да постоя навън с хората. Тогава ме попита къде са парите и ми обясни, че ги била оставила отгоре на спалнята“, разказва мъжът.

„Настъпи паника. Започнахме да обръщаме гардероби, дрехи, всичко, но това не е игла, че да не се види. Осъзнахме, че някой е влязъл и ни е ограбил. Благодарение на камерата видяхме човека и го разпознахме, защото телосложението му е специфично“, коментира Ивайло.

„Личеше си кой е. Ние го знаем този човек. Всеки ден минава оттук и винаги ме поздравяваше. Той е наш съсед, който поканихме на бала. На тържеството обаче е имало и втори човек, замесен в кражбата, който му е давал сведения – кога, как да влезе и кога ние ще напуснем тържеството. Това са Пламен Анатолиев и Киро на Кайчо – извършителите. И двамата са задържани“, обясниха Северина и Ивайло.

„Това са хора, които цял живот се занимават с кражби и рекети. Вземат парите на хората, а след това ги харчат в казиното. Много пъти те харчат в казината по 20 000, по 50 000, по 60 000 лева. Трябва да се провери откъде ги вземат тези пари. Излизат след това и пушат най-спокойно, сякаш за тях това не са никакви пари“, посочи брат на потърпевшия мъж.

Полицията е съдействала за случая, а крадците са задържани. Потърпевшите изразиха благодарност към полицията за свършената работа. Парите вече са върнати, липсва част от тях, за която се очаква да се възстанови. Хората в Гложене очакват съдът да си свърши работата, казват, че живеят в страх.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Шарл Мишел призова Северна Македония да спазва и прилага поетите задължения по пътя към ЕС

По думите на председателя на Европейския съвет, Република Северна Македония има истинска възможност да напредне…

преди 36 минути

Полиция и жандармерия пазят прибирането на реколтата от грозде в Пазарджик

От пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик съобщават, че традиционно по време на гроздобера съвместни екипи на полицейското…

преди 41 минути

Предупреждение за Варна: В неделя прекъсват електрозахранването на някои места

Стана ясно, че ще бъде спрян токът на някои места във Варна на 22 септември…

преди 46 минути

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди 59 минути

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди един час

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди един час