Категории: България

За трупа, намерен в шахта: Прокуратурата с последна информация за кървавото убийство. Кой е виновникът? (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме, че в столицата се е случило брутално убийство на мъж, като тялото му е скрито в шахта след това. Днес на брифинг на прокуратурата, бе съобщено, че арестуваният за зверството е задържан за срок от 72 часа, като тепърва предстои съдът да реши дали обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста.

На брифинга на прокуратурата днес присъстваха градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, директорът на СДВР Любомир Николов и зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев.

Заместник-градският прокурор Христо Кръстев обяви на брифинга, че двама души са задържани и са привлечени в качеството на обвиняеми.

Първоначално на 11 август досъдебното производство е било образувано за отвличане. Разпитан е близък на убития мъж, който заявява пред разследващите органи, че от 8 август вечерта няма контакт с него и се е притеснявал да не се е случило нещо.

В последствие са събрани доказателства и става ясно, че извършителят на жестокото убийство е лице с фамилия Вълчинов, съобщава Кръстев.

Вълчинов е привлечен като обвиняем за убийство, извършено по особено жесток начин. За подобно престъпление се предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Ясно е и това, че убийството е било извършено на 8 срещу 9 август.

Зам.-градски прокурор Иво Илиев пък обясни, че органите на МВР са достигнали до второ лице, което има връзка с извършеното жестоко убийство. Въпросното лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от тежкото престъпление. Лицето разбира за убийството след извършеното престъпление и като приятел на убиеца решава да му помогне да заличат следите.

Установено е, че убийството се е случило с използването на тежък тъп предмет. Жертвата е умъртвена чрез нанасяне на удар с предмета в задната част на главата. Съобщава се, че предметът наподобява гира.

От полицията считат, че извършителят на деянието е длъжник на убитото лице.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди един час

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди един час

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди един час

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди един час

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 2 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 2 часа