Категории: Свят

Полицай сбъркал химикалка с нож и прострелял смъртоносно мъж в САЩ

Реклама

Полицейски служител в Денвър простреля смъртоносно мъж, който държал химикалка. Оказало се, че полицаят погрешно помислил, че мъжът държал нож в ръцете си. Всичко това се случило, след като съсед подал сигнал за потенциално домашно насилие, извършено от въпросния прострелян впоследствие мъж

Наскоро публикуван запис от телекамера на убийството на 36-годишния Брандън Коул на 5 август показва как полицай стреля два пъти по мъжа, който бил на тротоара. Малко дете и жена стояли близо зад мъжа, когато полицаят стреля по него и той падна на земята, съобщава The Guardian.

Длъжностни лица заявиха, че съсед се е обадил на 911, за да съобщи за потенциално домашно насилие, включващо Коул, съпругата му и неговия син тийнейджър, съобщи Denver Post. Мат Кларк, полицейски командир, казва, че съседът е съобщил, че жената може да е била избутана от инвалидната си количка и че Коул „преследва“ сина си.

Краткият кадър, разпространен в понеделник, показва, че когато полицаите пристигнали, съпругата седяла до инвалидна количка и казала на полицая: „Не вадете пистолета си срещу съпруга ми, моля ви.“. Жената полицай отговаря: „Добре“ и пита дали жената има нужда от спешна помощ. В този момент Коул излиза от превозно средство и двамата полицаи насочват оръжия към него. Той изглежда се е държал хаотично и казва: „Хайде да вървим“, придружено от ругатня.

Когато някой изкрещял: „Не го стреляйте!“, един от полицаите атакувал с електрошок. Коул избягал от въпросния полицай, насочвайки се към жената полицай, като в този момент тя го застреляла с огнестрелното си оръжие.

Шефът на полицията в Денвър, Рон Томас, нарече стрелбата „огромна трагедия“ на пресконференция, но защити решението на полицая да произведе два фатални изстрела от близко разстояние близо до двама минувачи: „Можете да видите във видеото, че когато тя изважда своето служебно оръжие, човекът е толкова близо до нея, че гледката на малкото дете и другия човек замъглява преценката й. Нямаше много време за действие, преди тя да бъде пресрещната от лицето. Окръжният прокурор ще провери законността на стрелбата, каза Томас.

„Тя се страхуваше, че ще бъде намушкана и потенциално изпреварена“, каза той.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 9 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 9 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 9 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 9 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 10 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 10 часа