in

Ученици от Варна отиват на Световните ученически игри в Рио де Жанейро

Снимка: Live Varna

Днес Варна изпрати своите състезатели за игрите в Бразилия. Учениците са от МГ „Д-р Петър Берон“, гр. Варна. Отборът ще се състезава в дисциплина лека атлетика. Кметът на Варна поздрави учителите и треньорите на младежите и пожела успех

С финансовата подкрепа на Община Варна възпитаници на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ ще участват в Световните ученически игри в град Рио де Жанейро, Бразилия, които ще се проведат от 19 до 27 август. Отборът ще се включи в дисциплината лека атлетика. В делегацията участват Снежана Аначкова и Добромир Демиров– ръководители и треньори, както и състезателите Даниел Табанлиев, Васил Бояновски, Андрей Шехредски, Алекс Андреев, Максим Колев, Николина Радева, Деница Узунова, Елеонора Бочева, Леонора Янкова и Стефания Костадинова. Участието се организира и координира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ).

„Тези млади хора освен, че печелят математически състезания, достойно представят Варна и България и в спорта и то на международно ниво. Вярвам, че ще се върнат с победи. Поздравявам техните учители и треньори за всеотдайността, с която работят с нашите деца“, каза кметът.

Той пожела успех и на участници в друго спортно събитие, които бяха изпратени днес. Александра Вачкова и Антоний Моралийски, с треньор Джорджия Кадоглу, които ще се включат в благотворителен плувен маратон в побратимения с Варна нидерландски град Дордрехт. Двамата спортисти са определени на база най-предно класирани варненски плувци от плувния маратон Галата – Варна 2022 г. Плувният маратон в Дордрехт е ще се проведе на 27 август 2023 г.

Участниците в двете състезания получиха като дар българското знаме от кмета на Варна Иван Портних.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.