in

Болница дарява 60 талона за безплатен кардиологичен преглед във Варна

МБАЛ „Сърце и мозък“ и кинофестивала „Любовта е лудост“ обединяват усилия, за да покажат, че любовното чувство може да бъде лекарство. От варненската болница ще дарят 60 безплатни прегледа на сърцето. 30 от тях ще бъдат раздадени на касата на Фестивален и конгресен център на първите закупили над 5 билета от програмата на кинофестивала „Любовта е лудост“, а останалите 30 – ще бъдат раздадени на случаен принцип в деня на откриването на фестивала – 25-ти август.

Талонът важи до края на 2023 г., като прегледът ще се извърши след предварително запазен час.

Организаторите на събитието споделят, че тазгодишната визия на фестивала „Любовта е лудост“ е послание, което цели да замисли. „Да замисли как избирате да живеете – със сърцето или чрез ума… Дали гледате само с очите или виждате по-дълбоко… Дали използвате оръжията на ума или лекарствата на сърцето…

Дали избирате да чуете чувстващото си сърце или умът, който не приема различното виждане, мнение, светоглед и го определя като лудост.

Тазгодишната визия е и за децата, и за възрастните, и за скрития кадър, и за смисъла на витамините, и за грижата за здравето, и за ума, който може да разболее сърцето, и за сърцето, което понякога се пръска от неЛюбов.

Защото отровата, която бълваме, разболява не само този, към когото е отправена, а и нас.“, категорични са организаторите на фестивала „Любовта е лудост“ и добавят:

„Замислете се за себе си. Всеки стих, който написахте, всяко ястие, което сготвихте, всяка сграда, която проектирахте, всяка картина, която нарисувахте… Бяха ли харесани от всички? Всички ли разбраха и одобриха идеите ви, емоцията ви, енергията, която вложихте… А осъдиха ли Ви? А спомняте ли си как се почувствахте?

Можем ли да бъдем приемащи и разбиращи различната гледна точка? Можем ли да бъдем с отворени сърца? Можем ли да бъдем чисти? Можем ли да обичаме и да даряваме любов? Можем ли да сме повече усмихнати и по-малко тъжни?! Можем ли да сме отворени и открити като децата, а не заключени, като възрастните, които сме?! Можем ли да сме емпатични, вместо осъдителни?!

Можем ли да сме повече любов, отколкото омраза?“, питат от кинофестивала.

„Можем ли да се лекуваме с добра дума, с прегръдка, с разбиране, с любов? А не да се разболяваме един друг с лоши думи, нараняващи действия, осъдителни коментари, вездесъщие…

Любовта настина лекува!

Не се разболявайте от безлюбовие и не разболявайте хората, с които взаимодействате! Ако не можете да дадете любов, не предлагайте негативизъм!

Любовта не е лудост. Лек е. Но за да лекува, трябва да отворим сърцето си.“, завършват своето послание към публиката си от фестивала „Любовта е лудост“.

Снимка: Пресцентър на Фестивален и конгресен център Варна

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).