in ,

Внимание: Акаунтът ви в TicketVarna може да бъде блокиран, ако извършите следното нарушение

Снимка: "Нова Варна", Мердин Берберов

Общинското предприятие ТАСРУД напомня кои превозни документи се считат за редовни в градския транспорт. Не се приемат снимки на електронни билети. Ако такава снимка бъде представена, то акаунтът, закупил този електронен билет и споделил го като снимка с друго лице, ще бъде блокиран

От общинското предприятие ТАСРУД информират гражданите и гостите на града, че съгласно Наредбата за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на община Варна редовните превозни документи са:

– Билети на хартиен носител, издадени по реда на Наредба за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа;
– Билети на хартиен носител, закупени от машини за продажба на билети;
– Електронни билети, закупени от интернет сайт или мобилно приложение;
– Билети за нередовен пътник;
– Електронни абонаментни карти;
– Електронни предплатени карти;
– Абонаментни карти;
– Извънредни билети за пътуване (системен бон).

Използването и представянето на снимка на електронен билет, закупен от мобилното приложение TicketVarna, се разглежда като злонамерено действие, представената снимка не се признава за редовен превозен документ, а пътникът, представил такава снимка, се приема за нередовен пътник. При установяване на такова неправомерно действие акаунтът, закупил този електронен билет и споделил го като снимка с друго лице, бива блокиран, посочват още от предприятието.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.