in

Втори военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара край Бургас

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Поради очакване за влошаване на метеорологичните условия и по искане на областния управител на Бургас, втори военен хеликоптер и още военнослужещи се включват в гасеното на големия горски пожар край село Кубадин.

Голям пожар в бургаско: Военен вертолет се включва в гасенето

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили и военнослужещи от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Командването за логистична поддръжка ще участват в гасенето на пожара край село Кубадин, област Бургас, с цел усилване на военнослужещите и техниката, които по-рано днес се включиха в борбата с огъня.

Хеликоптерът и личният състав оказват съдействие поради очакване за влошаване на метеорологичните условия в района на пожара в следобедните часове на деня.

Машината е излетяла в 11.26 часа от авиобаза Крумово. От състава на Командването за логистична поддръжка са потеглили 20 военнослужещи и 2 единици техника.

Хеликоптерът и военнослужещите от ВВС се включват по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня. Военнослужещите от военно формирование 48 940 – Бургас действат на основание искане на областния управител на област Бургас.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).