in ,

Говори пенсионерката, участвала в ало-измами във Варна: Мамех, защото заплашваха семейството ми (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Говори пенсионерката, измамила друга да хвърли 5000 лв до кофа за боклук във Варна. Във видеото може да чуете какво казва и последната й жертва. 75-годишната жена, която в момента е поставена под домашен арест, със сълзи на очи разказва, как е въвлечена в схемата. Заплашили я, че ще я осакатят, както нея, така и децата й. Човекът, вербувал възрастната жена по този брутален начин, се представял за полицай.

Две пенсионерки попаднат в схема за ало-измами – едната като жертва, другата като муле. Измамницата в момента е под домашен арест. Специално пред NOVA тя разказа как е попаднала в схемата. Говори и последната й жертва – 74-годишна пенсионерка от Варна, която оставила 5000 лв. до контейнер за боклук. С двете жени ни среща Емил Дамянов.

„Ало, обажда се Георги от полицията във Варна“. Така започва всичко – с Георги, който е стара схема на „ало” измамниците.

„Казаха, че искат да предпазят детето ми и трябват пари. Знаеха и двата ми телефонни номера”, сподели жената.

Телефонната атака станала почти едновременно. Първо на мобилния, а секунди след това и на домашния телефон.

„Казаха ми, че ще разбият апартамента, ще ме пребият и в паниката не затворих”, разказа още жертвата на телефонна измама.

След като оставила парите до кофа за боклук, жената била инструктирана отново да се прибере у дома.

Парите прибира 75-годишната Марийка Митева. Пенсионерката твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата схема, по която лъжат жертвите си.

„Заплашиха ме, че ще ми счупят краката, както и на децата ми”, обясни жената. Твърди, че и на нея тарторът на „ало” измамите й се представил за полицай.

Вижте цялата история във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/