in

Министър Попов от Варна: Снощи плувах един час в морето. Жив съм, здрав съм. Чиста е (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов във Варна днес. Той участва в среща, на която бе коментирано състоянието на Черно море и българския бряг

„Не е работа на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да крие данни, за да популяризира туризма, не е работа на Министерството на здравеопазването (МЗ) да крие данни, за да популяризира туризма. Имам доверие в нашите регионални инспекции и в здравните инспекции, защото си вършат работата“, заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, който днес присъстваше на среща във Варна, на която беше представен докладът на Института по океанология към БАН за съвременното състояние на околната среда в морето и пред български бряг.

„Снощи влязох в морето, един час плувах, жив съм, здрав съм, на „Константин и Елена“ бях. Плувах покрай брега и навътре в морето“, категоричен бе министър Попов.

Той посочи, че през почивните дни е мобилизирал голям екип, който да проучи сигнал за „тежко замърсяване на плажовете край Поморие“.

„Събираха се проби, не се откри нищо, става дума за замърсяване, което някой е видял на плажа и социалните медии завъртат една паника и остра критика“, посочи той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.