in

Полицията разкри две наркооранжерии край Варна (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Варна

От варненската полиция съобщиха, че е била проведена полицейска акция срещу разпространението и производството на наркотични вещества. Две наркооранжерии ас разкрити във варненските села Долище и Приселци

Вчера, 21.08.2023г., при Специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР – Варна, в къща в с. Долище и гараж в с. Приселци, бяха разкрити две оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Какво е развитието по случая с двете разбити наркооранжерии край Варна?

Снимка: ОДМВР-Варна

В първия имот, обитаван от 58-годишна варненка, полицаите от сектор „Наркотици“ намериха и иззеха около 360 бр. растения в различен стадий на растеж. При проведените процесуално-следствени действия, са установени три помещения оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, машина за обработване на „готовата продукция“, множество торове и препарати.

Снимка: ОДМВР-Варна

В оранжерията в с. Приселци, криминалистите на Четвърто РУ са открили 124 стръка от същото растение, аналогична на предходния случай техника и съоръжения. Мъжът, който е задържан в с. Приселци за срок до 24 часа, е на 69 години, също от областния град.

Действията по разследване на случаите продължават съвместно с Районна прокуратура.

Снимка: ОДМВР-Варна

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.