in

Здравният министър: Няма бум на чревни вируси по Черноморието. Морето само се чисти

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Според българския министър на здравеопазването темата за чревните вируси по морето се преекспонира. Той изтъкна важната роля на самопочистващото се свойство на морето

Няма бум на чревни вируси по българското Черноморие. Темата се преекспонира. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

„Ако си спомняте със замърсяването от „Нова Каховка” беше нещо подобно. Морската вода унищожава микроагранизмите. Самопочистващото се свойство на морето е много ценно. Преди 10 години се направиха много инвестиции за заустване на фекални води. Морето се изчисти”, уточни здравният министър.

За кръвните проби на шофьорите и отнемането на коли на пияни и дрогирани шофьори:

„Това което ние може да направим е да снабдим с експресна информация МВР за клиничните лабораторни изследвания, които касаят наркотиците”, уточни проф. Хинков.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/