Категории: България

Грозев за участта на Пригожин: Няма случай, в който Русия да нарече някого „предател“, и да няма опит за ликвидиране

Реклама

Разследващият журналист Христо Грозев коментира авиокатастрофата, в която загина шефът на „Вагнер“ Пригожин. Припомняме, че преди дни журналистът прогнозира, че до края на годината Пригожин или ще бъде убит, или предстои нов опит за преврат в Русия.

„Няма случай, в който Путин, руското или съветското ръководство да нарекат някого предател, и да няма опит за ликвидиране”, категоричен е Грозев в своя коментар в ефира на Нова телевизия. Според него лично Путин е дал инструкцията самолетът да бъде свален.

„Това не е екстрасенска способност. Това е просто следене на руската история и на това, което ми казват източници от организацията на Пригожин”, посочи разследващия журналист, във връзка със своята прогноза, която бе изказал преди дни.

Според Грозев тепърва ще излизат множество версии от „руските пропагандни канали”. „На този етап има две версии. Първата е от свидетели, които съобщават за два взрива, точно преди да падне самолетът. Другата версия е, че все пак е имало заложена бомба на борда. Не изключвам вероятността руската пропагандна машина днес да пусне версията, че това е било украинска терористична атака, в което няма никакъв смисъл, защото, ако Украйна можеше да свали самолета на Пригожин, щеше да го направи тогава, когато той атакуваше доста ефикасно украинските войски”, каза още журналистът.

По думите на Христо Грозев президентът на Русия е трябвало да ликвидира шефа на „Вагнер”, защото управлява страната, както се управлява наркомафия. „Ако си тартор на мафията, но позволиш някой да хвърли ръкавица към твоята власт, без да го ликвидираш след това, значи си никой”, посочи той.

Журналистът очаква по-добър опит за преврат от поддръжниците на Пригожин. Той обясни, че най-уважаваният генерал в руската армия Суровикин, който беше свален заради симпатиите си към шефа на „Вагнер”, може да подеме подобна инициатива.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 8 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 9 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 9 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 9 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 9 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 9 часа