in

Британски милионер иска да плаща по-високи данъци, за да се бори с бедността, но премиерът на Великобритания не дава

Снимка: Pixabay

Богаташът, заедно с други 40 милионери, е написал и изпратил писмо до премиера Риши Сунак, с предложението да плащат 1 процент повече. Сунак обаче изглежда се противи и все още не е изправил отговор. Той е твърдо против увеличаването на данъците – и особено против специалните данъци за по-богатите хора

Гай Синг-Уотсън е сред най-богатите хора във Великобритания и желанието му е да предприеме нещо срещу нарастващата бедност, разказва Deutsche Welle.

Гай Синг-Уотсън работи за кратко като бизнес консултант в Лондон и в Ню Йорк, след което решава да се върне във фермата в Девън, където е роден – защото бързо осъзнава, че парите не носят непременно щастие.

В родната ферма той започва да експериментира с био зеленчуци и не след дълго печели много повече, отколкото е очаквал. Служителите му са над 1000, като в течение на последните години Синг-Уотсън им е прехвърлил 100 процента от собствеността на ниска цена.

Богаташът се гневи заради нарастващата бедност. според него британското правителство не прави нищо по въпроса.

Затова Синг-Уотсън е готов да плаща по-високи данъци. Заедно с още 40 милионери той е написал писмо до британския премиер Риши Сунак, в което е формулирана следната елементарна идея: „Ако данъкът за мултимилионерите се увеличи само с 1 процент, това ще донесе към 60 милиарда евро приходи в хазната“.

Отговор от „Даунинг стрийт“ така и не идва, тъй като британският премиер Риши Сунак е твърдо против увеличаването на данъците – и особено против специалните данъци за по-богатите. „Поканихме Сунак в нашата група – нали и самият той е мултимилонер. Но не прояви интерес“, разказва Синг-Уотсън пред германската медия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/