in

Отнесен асфалт, паднали дървета и куп други поражения: Обявиха частично бедствено положение в Горна Оряховица

Снимка: Pixabay

Частичното бедствено положение е заради преминалата буря вчера и е обявено единствено за града, тъй като в близките села няма сериозни щети. Това съобщи заместник-кметът Николай Георгиев.

Към този момент има постъпили сигнали за паднали дървета, отнесен асфалт, унищожени площи на гражданите и наводнени дворове.

Зам.-кметът посочи, че след среща с Агенцията по социално подпомагане, ще бъде съобщено на гражданите къде и как могат да получат еднократна помощ.

За сигналите за наводняване още снощи са изпратени екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Приоритет е било разчистването и обезопасяването на пътя от паднали дървета. На места е имало големи дупки, които са запълнени с чакъл и пясък, добави Георгиев.

Днес се правят огледи на парковете за паднали дървета. Екипите ще работят цял ден.

Бурята в Горна Оряховица започна около 17:30 часа на 24 август. Явлението е било продължително, с по-силен дъжд и градушка.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.