in

За случая със 17-годишната, наръгала баба си с нож: Умишлено убийство ли е била целта?

Снимка: Pixabay

Както ви съобщихме миналия петък, 17-годишна е докарала собствената си баба до безпомощно състояние в Хасковско, като ѝ е нанесла няколко прободни рани.

Зловещият случай е от град Меричлери, а пострадалата възрастна жена е на 83 години.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняемо 17-годишното момиче за опит за умишлено убийство на 83-годишната си баба в Меричлери. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, се посочва в съобщението на държавното обвинение.

17-годишна докара баба си до безпомощно състояние: Нанесла ѝ няколко прободни рани

Словесен конфликт между двете преминал във физическа саморазправа, като момичето нанесло няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягало. След преглед от парамедици пострадалата била отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопрестъплението, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като са били назначени съдебномедицински и психологична експертизи.

17-годишната е задържана за срок от 24 часа, а след привличането ѝ в качеството на обвиняема, на същата е постановено и задържане за срок до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.