Категории: Свят

Легендарен футболист – замесен в голяма крипто измама?

Реклама

Има съмнения, че световноизвестният футболист Роналдиньо е замесен в измамна схема с крипто валути. твърди се, че той е използвал популярността си, за да привлече инвеститори към проект за криптовалута.

Бразилската футболна звезда Роналдиньо Гаучо може да бъде задържан от властите, за да свидетелства за разследване на крипто измама в Бразилия. Според съобщения в местните медии Роналдиньо не се е явил пред Конгреса на страната заради разследване на пирамидална схема, за която се твърди, че е свързана с една от неговите компании, съобщава Coin Telegraph.

Бившата звезда на Пари Сен Жермен, ФК Барселона и Милан пренебрегна призовка за втори път на 24 август и не успя да даде показания на изслушване в Конгреса, оправдавайки се с неблагоприятни метеорологични условия. Според конгресмена Аурео Рибейро той ще има още една възможност да даде показания на 31 август. В случай, че Роналдиньо не се яви отново, служителите на реда може да го отведат пред комисията.

Свидетелите, призовани да се явят пред Конгреса, са длъжни да го направят, съгласно законите на Бразилия. Свидетели, които не се съобразят с призовката, могат да бъдат глобени и отведени принудително пред Конгреса от полицията.

Разследването се върти около начинанието на Роналдиньо „18kRonaldinho“. Твърди се, че компанията е обещала на клиентите ежедневна възвръщаемост от над 2% чрез крипто инвестиции. Срещу компанията беше заведено дело за над 61 милиона долара обезщетение за неуспех да върне тези печалби. Съдебният спор вече е част от по-широко разследване на крипто измами в страната.

Правният екип на Роналдиньо твърди, че той е бил просто „посланикът“ на компанията и по този начин друга жертва на предполагаемата измама.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди един час

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди един час

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди един час

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди един час

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди един час

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 2 часа