in

Рокади: Смениха шефа на тотото и двама от членовете на борда

Кадър: Youtube/Български спортен тотализатор / СПОРТ ТОТО

Тази новина съобщиха на официалния сайт на Министерството на младежта и спорта. Новият изпълнителен директор е Георги Тарлеков

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев извърши промени в Управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Освободени са трима членове на УС, включително изпълнителният директор на БСТ и председателят на борда.

На тяхно място са назначени нови членове. За изпълнителен директор на предприятието е определен Георги Тарлеков с условието да заема длъжността до провеждането на конкурс.

Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев, съобщават от спортното министерство.

Промяната цели подобряване на дейността на Българския спортен тотализатор, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ, съобщават още от ведомството.

От Министерството посочват, че анализите показват, че независимо от много добрите възможности за развитие на дейността на тотализатора, те не се използват пълноценно и ефективно. В същото време са установени случаи на необосновано освобождаване и замяна на дългогодишни кадри. Прилагана е незадоволителна политика относно доходите на заетите в дружеството служители, слаб е и вътрешният контрол.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/