in

Говори Пенка – лелята на отнесеното от варненски шофьор 6-годишно дете

Кадър: bTV

Припомняме, че страшна трагедия се случи вчера в бургаското село Прилеп. Камион с варненска регистрация, управляван от 57-годишен мъж от Варненско, блъсна внезапно изскочило 6-годишно дете на пътя, което починало на място. След това е констатирана и смъртта на шофьора на камиона, като се твърди, че роднини на детето са го наръгали с нож, въпреки че той не се е опитал да избяга от мястото на инцидента

Пред bTV Пенка, която е вуйна на прегазеното дете, разказа, че инцидентът е станал на 28 август, когато празнували курбан.

Да убиеш за възмездие: Твърди се, че роднини на блъснатото 6-годишно дете, са убили шофьора от Варненско

„Детето е на моя брат – мой племенник. Отиде с майка си в тази къща. Аз бях вътре. Като излязох вече беше блъснато и нищо не съм чула. Започнахме да викаме, да крещим. После дойдоха полицаи, линейки. Мен ме изкараха долу. Брат ми е задържан. Имаше момиче и момченце, но момченцето си отиде. Животът му спря“, каза Пенка.

„Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона. Установена е порезна рана в областта на прасеца. Най-вероятно, правя догадка, причината е кръвозагуба след нанесения удар с нож в областта на прасеца“, каза за bTV Георги Минев, окръжен прокурор на Бургас.

„Шофьорът не се е опитал да избяга. Той е бил нападнат в кабината от роднини на прегазеното дете. Задържани са бащата, дядото и чичото на загиналото дете. Четири други лица бяха разпитани и освободени“, добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/