Категории: Варна

Да убиеш за възмездие: Твърди се, че роднини на блъснатото 6-годишно дете, са убили шофьора от Варненско

Реклама

Както ви съобщихме вчера, тежък инцидент се е случил вчера в района на село Прилеп, Бургаско. Докато роднини на 6-годишно момченце празнували в близост, водачът на камион с варненска регистрация (на 57 години от Аксаково, Варненско) блъснал 6-годишно дете, изскочило внезапно на пътя, като след това то починало на място.

Роднините на детето са празнували наблизо и веднага са дошли на място. Стигнало се е до саморазправа с водача на камиона, който също е починал. Освен удари с юмруци, на мъжа е нанесена прободна рана в областта на прасеца на левия крак, като вследствие на последвалата кръвозагуба, водачът на товарния автомобил починал.

До него е имало друг мъж, който е успял да избяга, да се качи на преминаващ автомобил и извън селото да се обади на телефон 112.

„В 15:20 часа е получен сигнал за възникнало ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място, екипът на спешна помощ и колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, което по информация на свидетели, внезапно е излязло на пътното платно. В близост до тялото на детето е имало спрял тежкотоварен автомобил, който е предизвикал катастрофата. Екипът на спешна помощ установява, че шофьорът е без жизнени показатели. В момента текат процесуално следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване причините за смъртта на водача на товарния автомобил”, заяви вчера старши комисар Емил Павлов, директор на полицията в Бургас.

Вчера са задържани общо 7 човека и е започнала специализирана полицейска операция съвместно със служители на жандармерията.

Днес стана ясно, че трима от задържаните след тежката катастрофа в Бургаско остават в ареста.

„Днес след изготвяне на съответните експертизи ще имаме яснота по отношение авторството на конкретно лице или лица на деянието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За подобни престъпления законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Според свидетели компанията, която е нападнала шофьора на товарния автомобил, е била употребила алкохол”, поясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев пред Нова телевизия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 27 минути

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 14 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 15 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 15 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 15 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 15 часа