in

Извадиха 8-сантиметров червей от главата на жена в Австралия (ВИДЕО)

Кадър; YouTube/Guardian Australia

Потресаващ случай с пациентка, в чиято глава открили 8-сантиметров червей, се разиграва в Австралия. Жената имала болки в корема, треска, кашлица, загуба на памет и депресия, като едва с по-късното насочване към болницата открили истинската причина за това.

Лекарят по инфекциозни болести д-р Санджая Сенанаяке казва, че момента, в който го извикали, за да даде съвет за състоянието на жената, неврохирургът е извадил 8-сантиметровия червей от главата на 64-годишната жена.

Операцията е преминала успешно, но състоянието на жената продължава да бъде следено от лекарите, предава Ройтерс.

Наименованието на паразита е Ophidascaris Robertsi, който обитава питони и досега не е бил наблюдаван при хора. Лекарят по инфекциозни болести бил изумен от големината на животното, макар и предишни години да са се наблюдавали паразити на такова място. Такова нещо, като гърчещия се червей, отбелязва лекаря, е невиждано за човек.

Превод и редакция: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/