Категории: България

Прикрил ли е следите си Георги Николаев? Адвокатът на Дебора с твърдения пред съда

Реклама

Припомняме, че 26-годишният Георги Николаев Георгиев, който е обвинен за жестокото посегателство над 18-годишната Дебора Михайлов от Стара Загора, се изправи пред съда вчера. Защитата му поиска той да бъде освободен. След 8-часово съдебно заседание, което бе прекъснато заради спиране на тока в съдебната зала, съдът не уважи искането защитата на Георгиев и го остави в ареста. По време на заседанието защитата на обвиняемия дори изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

„Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства”, заяви Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора.

„Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му, категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: „Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен”.

„Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини”, уточни Киров.

„За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт“, категорична е защитата на пострадалата.

Киров допълни: „Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието“.

Прокуратурата обяви, че има достатъчно и неоспорими доказателства, че обвиняемият Георги Георгиев е извършителят на нараняванията по Дебора. Сред доказателствата били засичане на местоположение по мобилен телефон, камери на АПИ и много други.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че Георгиев може да получи до 10 години затвор по три обвинения. Две са за нанасяне на средна телесна повреда и едно за принуда.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 17 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 17 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 17 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 17 часа