Категории: България

Румен Радев удостои Нургюл Салимова с почетен плакет на президента (СНИМКА)

Реклама

Държавният глава Румен Радев заяви, че изключителното представяне на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат е успех за цяла България. Президентът посочи, че Нургюл е показала силна игра, талант, интелект, воля и устойчивост. 

Изключителното представяне на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат в Азербайджан е успех за цяла България. Нашата състезателка показа в Баку не само силна игра, но и талант, интелект, воля и устойчивост. Това заяви президентът Румен Радев на среща вчера с шахматистката Нургюл Салимова – вицешампион на Световната купа по шахмат в Азербайджан. Държавният глава поздрави състезателката за класирането й на финала в една от най-престижните надпревари за годината в шахмата и я удостои с почетен плакет на президента.

В срещата на „Дондуков“ 2 участваха родителите на Нургюл Салимова, нейният треньор Живко Жеков и Васил Антонов – председател на Българска федерация по шахмат 2022. „Участието на Нургюл даде повод за гордост и споделена радост в цяла България, а светът заговори отново за българската школа по шахмат“, заяви Румен Радев. Президентът поздрави състезателката ни, че е съхранила традициите на семейството си в този спорт, които се предават от няколко поколения, както и за примера, който дава на младите хора в България. „Нургюл доказа, че когато човек получи подкрепата на семейството си, постига успехи“, заяви държавният глава и благодари на родителите й, че са насърчили уменията на дъщеря си от най-ранна детска възраст. Държавният глава изрази очакване Нургюл Салимова да продължи да развива потенциала си и да извоюва нови титли.

Снимка: Прессекретариат

Участието в Баку разкри пред широката общественост и неуредици в българския шахмат и необходимостта от адекватни мерки, заяви още президентът Румен Радев. Васил Антонов – председател на Българска федерация по шахмат 2022, също посочи, че трябва да се постави фокус върху проблемите, за да се намерят работещи и ефективни решения.

По време на срещата Нургюл Салимова разказа за предстоящите турнири, в които ще участва, подготовката си за тях, както и за целите, които си поставя като състезател.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 1 минута

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 8 минути

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди 14 минути

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди 20 минути

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа