in

Задържаха млад мъж за притежанието на наркотици и незаконен пистолет с близо 300 патрона за него

Снимка: Pixabay

С близо 300 патрона за незаконно притежаван пистолет и самото оръжие, както и с голямо количество наркотици, полицейските власти в Монтана са задържали млад мъж, след като го спират по сигнал на пътя. В управлявания от него автомобил са открити оръжието и около половината от боеприпасите. Ето и подробностите, които съобщиха от полицията в областния град за медия „Нова Варна“:

Вчера след постъпила информация криминалисти от ОДМВР Монтана установили на кръстовище в гр. Монтана 31-годишен местен жител, водач на лек автомобил, който бил задържан за притежание на наркотични вещества и незаконно оръжие.

При извършеното претърсване в автомобила били намерени и иззети 19 ампули с течност и с тревиста маса с надпис HHC, 3,6 грама суха зелена тревна маса, реагирала при полеви нарко-тест на канабис, незаконно притежаван пистолет „Hatcan Grizzly“ 22 калибър и 124 патрона от същия калибър.

При последвалите процесуално-следствени действия от жилището на водача в гр. Монтана са иззети 338,1 грама суха зелена тревна маса, с положителен резултат за канабис при полеви нарко-тест и 158 патрона, 22 калибър.

С полицейска заповед мъжът е задържан до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).