in

Кулеба обвини Путин че лъжел

Кадър: Vbox7/Здравей България

Според украинския външен министър Дмитро Кулеба с руския президент Владимир Путин, нямало как да се преговаря, тъй като лъжел и не спазвал уговорки. Според Кулеба, гаранциите, които дава Путин, не означават нищо. Затова нямало как да се говори за замразяване на конфликта. Сега било време за дипломация на оръжията, смята Кулеба.

Не може да става и дума за каквото и да било замразяване на конфликта, защото сега е времето за дипломация на оръжията, а не за дипломация за прекратяване на огъня. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в Париж по време на речта си на конференцията на френските посланици, на която той присъства като почетен гост, предава УНИАН.

„Ние не сме глухи и чуваме гласове за необходимостта от преговори с Путин“, заяви Кулеба. В същото време министърът обясни, че е невъзможно да се преговаря с руския президент, защото „той лъже и не изпълнява договореностите“.

В тази връзка първият дипломат на Киев даде три доказателства за това твърдение: „И така, на 12 февруари 2022 г. Путин проведе телефонни разговори с президента Макрон и му казва, че Русия няма да атакува Украйна. „Две седмици преди нахлуването, когато дори датата му вероятно вече е определена“, посочва Кулеба.

„Освен това на 19 август тази година руснаците изстреляха балистична ракета в центъра на мирен град Чернигов и убиха 6-годишната София. След няколко дни тя трябваше да отиде в първи клас“, припомни министърът.

„В същото време на 23 август 2023 г. ракета свали чартърен самолет в небето над Русия, в който загинаха Пригожин и неговите лейтенанти. „Точно два месеца след опита за преврат и уж постигането на споразумение с Путин, получаването на някакви гаранции за собствената му сигурност“, добави Кулеба.

„Какво може да се договори с човек, който убива деца с ракети, лъже в лицето на световни лидери и унищожава дори собствените си поддръжници, за които уж е давал гаранции?“, заяви Кулеба, съобщава Фокус.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/