in

Ще има ли възмездие? Задържаха мъжа във Варна, заради който две кучета се задушиха и умряха в кола

Колаж: "Нова Варна"

Както ви съобщихме вчера, във Варна е имало случай на изоставени две кучета в автомобил. Според очевидци животните са се задушили и са умрели от жега и недостиг на въздух в колата, която била паркирана в „Трошево“

Жена бе споделила в социалните мрежи, че други две жени са разбили стъклото на колата, за да спасят кучетата, но вече е било късно, а това се наложило, защото мъжът, който се явявал водач на автомобила, вдигнал телефона, но отказал да отиде на място и да отвори колата.

Жена сигнализира: Заключени кучета в кола във Варна се удушили и умрели (ВИДЕО)

 

От Апелативна прокуратура – Варна съобщиха, че Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със случая на проявена жестокост към гръбначни животни – две кучета, в резултат на която те са починали.

Собственикът на кучетата П.А. (52 г.) е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК.

За случая станало ясно на 29 август 2023 година, когато съседи на обвиняемия подали сигнал в полицията. Те забелязали, че в автомобила, използван от 52-годишния мъж, били оставени двете кучета, които той отглеждал. Животните не давали признаци на живот.

П.А. бил задържан от органите на МВР във Варна. Образувано било досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата около случилото се. Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в областния град.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.