in

Ще поскъпне ли токът след средата на 2024 г.? (ВИДЕО)

Снимка: МС

По думите на премиера Николай Денков, токът за битовите потребители няма да повиши цената си до средата на 2024 година. След това, дори и да поскъпнел, щяло да е само с няколко процента.

„На 1 септември в петък започва новата парламентарна сесия на НС. Използвахме август, докато другите са на почивка, за да подготвим и последните законопроекти, които са свързани с реформите в Плана за възстановяване и устойчивост. Последните 2 ще бъдат внесени в първите дни на септември. Един от тях – за енергетиката, предизвика вълнения и опасения, че предстои съществено увеличение на цената на тока. Искам да уверя всички, че това няма да се случи”, заяви премиерът Денков преди началото на МС.

И заяви, че се надява парламентът да приеме всички законопроекти в график, за да няма повече препятствия относно изпълняването на Плана за възстановяване и устойчивост.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.