in

Идва в съзнание детето, ударено от мълния

Снимка: Pixabay

След трагичния инцидент, при който две деца бяха поразени от мълния, а едното почина, лекарите продължават да се борят за живота на второто. Припомняме, че децата пострадаха по време на футболна тренировка на стадион в град Русе. Детето, което бе в медикаментозна кома, вече идва в съзнание

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на ефективно спонтанно дишане, детето е екстубирано и оставено под наблюдение. С течение на времето момчето започва да става контактно и адекватно, съобщава Нова телевизия.

Мълния удари две деца в Русе – едното е мъртво, другото е в тежко състояние

Със съдействието на Министерство на здравеопазването бе извършена консултация по телефона с д-р Христо Пседерски от детска реанимация – „Пирогов“. Според експерта поведението на лекуващите екипи е правилно и не се налага към момента детето да бъде транспортирано в друго лечебно заведение.

Все още борбата за живота на детето продължава, тъй като медиците се борят с усложнения от увредите от мълнията. Продължава се лечението, изследванията и консултите със специалисти.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/