in

Северна Корея извърши симулация на ядрен удар „изгорена земя“

Кадър: Twitter/ https://twitter.com/nexta_tv

Твърди се, че този ход служи като отговор на военните учения между Южна Корея и САЩ. Доклад на Централната новинарска агенция на Северна Корея посочва, че Ким Чен-ун подготвял висшето си командване за „пълномащабна война“ с Южна Корея.

Северна Корея извърши симулиран ядрен удар „изгорена земя“ по цели в Южна Корея, съобщиха държавните медии в четвъртък, в отговор на съюзнически учения, които според нея представляват планове за превантивна ядрена атака от страна на Съединените щати, съобщава Ройтерс.

Докладите на държавните медии описват с необичайни подробности как Северът предвижда потенциална война, включително противодействие на всяка атака чрез удар на Юга с ядрени оръжия, след което нахлуване, за да окупира територията му.

„KPA организира тактическо ядрено ударно учение, симулиращо удари с обгорена земя в главни командни центрове и оперативни летища на военните гангстери на „ROK“ в сряда вечерта“, се казва в изявление на генералния щаб на Севернокорейската народна армия (KPA). от информационна агенция KCNA. ROK е инициалите на официалното име на Южна Корея, Република Корея.

Според доклад на Централната новинарска агенция на Северна Корея (KCNA), лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е наблюдавал учение по-рано във вторник, за да подготви висшето си командване за „пълномащабна война“ с Южна Корея.

Освен това севернокорейските военни твърдят, че ученията са симулирали отблъскване на изненадваща инвазия и след това започване на контраатака с цел окупиране на „цялата територия на южната половина“.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/