in

20-годишна, с 3 месеца стаж зад волана, помля двама пешеходци, стоящи край пътя в Бургаско

Снимки: Мердин Берберов Колаж: "Нова Варна"

Младата жена е самокатастрофирала. Загубила е контрол върху автомобила си, излязла е от пътя, ударила е паркирани коли, между които стояли няколко човека. Двама от тях са пострадали сериозно, както и 20-годишната шофьорка. Ето и подробностите, които съобщиха за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на полицията в Бургас:

Инцидентът се е случил вчера около 08.23 ч. на 44-ия км от пътя Каблешково – с. Порой. Лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишна жена от с. Косовец, която има стаж като водач – 3 месеца, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила, излиза извън пътното платно и блъска паркираните там лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация и товарен автомобил «Рено Канго», също с бургаска регистрация.

За нещастие между двата паркирани автомобила, ударени от младата жена, се намирали четирима мъже. Те били на възраст от 42 до 64 години.

От ПТП-то пострадали: водачката на автомобила – настанена е в болница «Сърце и мозък» със счупен прешлен; 64-годишен мъж от с. Разбойна, който е получил фрактура на долните крайници и е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота, както и 45-годишен мъж също от с. Разбойна. Последният е получил фрактура на дясната колянна става. Той също е без опасност за живота, но е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък».

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).