in

Денков след признанието на Борисов, че е имало срещи с Алексей Петров: Никога не съм чувал за срещи с него

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е вече покойния бизнесмен Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков и е търсел варианти да се направи стабилно правителство. Бойко Борисов потвърди, че е участвал в срещи между представители на ГЕРБ, ПП и Алексей Петров, преди да бъде направена „сглобката“. Премиерът Николай Денков обаче, казва, че не знае за никакви такива срещи

„Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали – с него, той с тях, обратно. За да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, бе заявил Борисов по-рано.

Бойко Борисов потвърди: Имало е срещи с Алексей Петров заради “сглобката”

„В подготовката на законодателната и управленската програма и в обсъждането на министрите никога по никакъв начин никой не е споменавал името на Алексей Петров“, посочи премиерът Николай Денков по време на блицконтрола днес.

„Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него, виждал съм го два пъти на срещи, на които са присъствали работодателските организации. Никога не съм чувал за срещи с Алексей Петров на когото и да е било преди да стане убийството, след което изтече такава информация в медиите”, коментира той.

„Участвал съм пряко във всички процеси, свързани с подготовката на законодателната програма, която се изпълнява в момента и управленската програма, като в тези процеси никога името на Алексей Петров не се е споменавало или пък е идвал”, обясни Денков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.