Категории: България

Многодетни родители на съд, заради неглижиране на шестте си деца – едното било с трайно увредена ръчичка

Реклама

Случаят е от село Крива бара в община Брусарци. Районната прокуратура в Монтана е внесла обвинителен акт срещу К.Г. и А.А., които са родители на шест деца, но не полагали грижи за тях. За това съобщиха от Съдебната палата в областния град. Едното от децата – момиченце – имало множество пресни наранявания, както и стари травми, довели до трайно увреждане на едната му ръчичка. Ето и подробностите за този фрапиращ случай на родителско нехайство:

При проверка на социални служители от Лом в дома на многодетното семейство в с. Крива бара на 7 септември 2021 г. били установени сами пет малолетни деца, а шестото успяло да избяга. В дома липсвала елементарна хигиена, а децата имали неподдържан вид. Едно от децата имало наранявания по лицето и ръката. При пристигането си майката и бащата отправили заплахи към социалните работници, била извикана полиция и по-късно децата били изведени от жилището в Крива бара. По време на разследването била направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето има различни наранявания по лицето, подувания в областта на китката и предмишницата. Рентгеновото изследване е установило данни за стари увреждания, в това число и счупване на костите на детето.

Въз основа на това родителите К.Г. и А.А. са привлечени към наказателна отговорност и ще трябва да отговарят пред съда за това, че са оставили малолетните си деца без надзор и достатъчно грижа, с което създали опасност за тяхното физическо, духовно и морално развитие. От прокуратурата твърдят, че на М.А. е причинена средна телесна повреда, довела до трайно затруднение в движението на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че в последните няколко години има и други подобни дела срещу родители, които не са полагали грижи за децата си и срещу родители, позволили на непълнолетни и малолетни момичета и момчета да живеят на семейни начала, и дори да имат свои деца преди да са навършили 18 години.

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 11 минути

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 2 часа

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 2 часа

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 2 часа

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 2 часа