in

Само за денонощие: Трима рекордно пияни шофьори заловиха от полицията по Черноморието

Снимка: Pixabay

Само за едно денонощие три са случаите на водачи на МПС, заловени от полицията да шофират по нашето Черноморие след употребата на рекордно количество алкохол. Ето и подробностите, които властите предоставиха официално за медия „Нова Варна“:

Вчера в малките часове на денонощието, около 03.25 ч. в Ахелой служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Шевролет Нубира», с пловдивска регистрация, управляван от 59 годишен пловдивчанин. Те установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.53 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Отново вчера, но вече в следобедните часове, около 17.25 ч. служители от сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Бургас обслужили пътен инцидент с материални щети, възникнал на ул. «Георги Попаянов» / на паркинга на химическо чистене «Белина еко»/. Те установили, че водачът на виновния автомобил «Ивеко Дейли», с бургаска регистрация – 49-годишен бургазлия, блъснал при маневра на заден ход паркиран лек автомобил «Опел Инсигния», с бургаска регистрация, е употребил алкохол с концентрация – 2,60 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Третият случай на задържан пиян шофьор е от вчерашния ден малко преди полунощ.  Около 23.55 ч. на кръстовището на созополските улици «Републиканска» и «Проф. Иван Венедиков» служители от Районно управление – Созопол спрели за полицейска проверка л.а. «Субару Легаци», със софийска регистрация, управляван от 36 годишен софиянец. Те установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.75 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).