Категории: Черноморие

Само за денонощие: Трима рекордно пияни шофьори заловиха от полицията по Черноморието

Реклама

Само за едно денонощие три са случаите на водачи на МПС, заловени от полицията да шофират по нашето Черноморие след употребата на рекордно количество алкохол. Ето и подробностите, които властите предоставиха официално за медия „Нова Варна“:

Вчера в малките часове на денонощието, около 03.25 ч. в Ахелой служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Шевролет Нубира», с пловдивска регистрация, управляван от 59 годишен пловдивчанин. Те установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.53 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Отново вчера, но вече в следобедните часове, около 17.25 ч. служители от сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Бургас обслужили пътен инцидент с материални щети, възникнал на ул. «Георги Попаянов» / на паркинга на химическо чистене «Белина еко»/. Те установили, че водачът на виновния автомобил «Ивеко Дейли», с бургаска регистрация – 49-годишен бургазлия, блъснал при маневра на заден ход паркиран лек автомобил «Опел Инсигния», с бургаска регистрация, е употребил алкохол с концентрация – 2,60 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Третият случай на задържан пиян шофьор е от вчерашния ден малко преди полунощ.  Около 23.55 ч. на кръстовището на созополските улици «Републиканска» и «Проф. Иван Венедиков» служители от Районно управление – Созопол спрели за полицейска проверка л.а. «Субару Легаци», със софийска регистрация, управляван от 36 годишен софиянец. Те установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.75 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа, като автомобила е иззет по надлежния ред. Работата по случая продължава.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди един час

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 2 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 2 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 2 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 2 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 2 часа