in

Изпращаме военнослужещи и военна техника в Косово

Снимка: Министерство на отбраната

В редакцията на медия „Нова Варна“ получихме официално съобщение от Министерство на отбраната, от което става ясно, че страната ни ще се включи в операцията на НАТО в Косово с военнослужещи и военна техника. Това ще се случи през следващата седмица.

В периода 4 – 11 септември 2023 г. военнослужещи и военна техника от състава на българския военен контингент, който ще се включи в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), ще бъдат транспортирани по републиканската пътна инфраструктура, съобщават от министерството.

Колоните ще се придвижат от Благоевград към ГКПП „Гюешево” и ще бъдат ескортирани от екипи на Служба „Военна полиция“.

В същия период се очаква военнослужещи и военна техника от Въоръжените сили на Република Турция да преминат по пътната мрежа на нашата страна. Контингентът се завръща в южната ни съседка след участие в операцията на НАТО в Косово и ще премине от ГКПП Гюешево към ГКПП Капитан Андреево. Колоните също ще бъдат ескортирани от екипи на Служба „Военна полиция“.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).