Категории: България

Множество пияни, надрусани и неправоспособни шофьори хванати само за дни в Североизточна България

Реклама

За различни случаи в Североизточна България от последните няколко дни на заловени пияни, надрусани и неправоспособни водачи на МПС съобщиха за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на полицията. Ето и подробностите:

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици около 17 часа на 1 септември. На входа на село Брестовене в посока село Острово е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 44-годишен мъж от Брестовене. До него на предната седалка е установен спътникът му, 29-годишен мъж от същото село.В хода на проверката на пода под дясната седалка е открита свита цигара, а на арматурното табло – прегънато в лента алуминиево фолио, в което се съдържа суха тревиста маса. При тестване веществата с тегло съответно 0,3 и 0,4 грама реагират положително на канабис. По случая е започнато досъдебно производство.

Лек автомобил „Рено Клио“ е спрян за проверка около 04.22 часа на 2 септември в град Кубрат. В хода на контролните действия полицейските служители установили, че 35-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на кокаин. Мъжът е задържан в РУ-Кубрат и е дал кръв за медицински анализ. По случая се води досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

„Форд С Макс“ с шуменски регистрационен номер е спрян около 00.56 часа на 3 септември по бул. „Княз Борис“ в Разград. В хода на полицейската проверка 36-годишният водач от село Киченица е изпробван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,91 промила алкохол в издишания въздух. Водачът отказал да даде кръвна проба. Задържан е в РУ-Разград. Автомобилът е иззет по надлежния ред. Започнато е бързо производство.

Неправоспособен водач е засечен при полицейска проверка в село Острово. Около 9.00 часа на 1 септември в селото е спрян автомобил „Пежо 307“, шофиран от 32-годишен мъж. В хода на контролните действия е установено, че водачът не притежава правоспособност, а поставените на колата регистрационни табели са издадени за друго превозно средство. По случая е образувано бързо производство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди един час

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди един час

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди един час

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 3 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 4 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 4 часа