in

Пиян шофьор с 2,08 промила уби момче на пешеходна пътека в София

Koлаж: Нова Варна

Трагичният инцидент, при който загива 15 годишно момче, се е случил вчера вечерта в центъра на столицата. Полицията е задържала за 24 часа шофьора, чиято кръвна проба е отчела 2,08 промила концентрация на алкохол. Той се оказва с пет предишни провинения, освен това в управлявания от него автомобил са се намирали жена и дете.

Петър Тодоров се казва мъжът, който вчера пиян на 2,08 промила уби тийнейджър на пешеходна пътека в София. 15-годишното момче е загинало на място.

Първият акт на Тодоров е от 2005 година. Оттогава има още 4 нарушения, санкционирани с фиш, като само едно от тях е за превишена скорост. Всичките му глоби са платени.

Снощи около 21,15 часа той блъсна и уби момче на 15 години. То пресичало на пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. ”Цар Иван Шишман”, когато го ударила колата.

Хората, седели на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като свидетели. Тодоров бил в автомобила с жена и дете. Те също са дали показания.

Пробата с дрегер е отчела 2,08 промила алкохол в кръвта на мъжа, а тази за наркотици е била отрицателна. Тодоров е дал и кръвна проба, чакат се нейните резултати, които трябва да излязат днес до обяд.

Освен това най-вероятно днес ще бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата и Петър Тодоров ще бъде задържан за 72 часа.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/