in

Премиерът Денков от Китен: Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството. Аз участвах в създаването му

Снимка: Пресцентър на МС

Премиерът акад. Николай Денков отново отрече участието на Алексей Петров в създаването на настоящия редовен кабинет. Това отговори той на въпрос от журналисти при участието си в Китен на традиционен студентски форум. Освен това министър-председателят изрази увереност, че в следващите няколко дни парламентът ще приеме нужното анти-корупционно законодателство.

По отношение на въпроса дали Алексей Петров е участвал в създаването на правителството, премиерът беше категоричен: „Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството. Аз участвах в създаването на правителство, знам как съм избирал министрите, знам как сме ги обсъждали“.

„С приемането на анти-корупционното законодателство ще изпълним една от най-важните задачи за тази година. Очаквам в следващите няколко дни то да бъде прието на второ четене от Народното събрание“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Китен. Той съобщи, че през следващата седмица се очаква лидерска среща на политическите сили, които подкрепят кабинета.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).