in

Ангелов с шокиращи разкрития: Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен шок

Снимка: Pixabay

Бившият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов излезе с коментар във Фейсбук по скандалния случай от „Пирогов“. Твърди се, че съветникът на военния министър Тодор Тагарев – Мустафа Емин, си е позволил да се държи агресивно с медиците в болницата и да изиска чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото на мястото му. Излязоха и твърдения, според които Емин е „отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването“

Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”.

„По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”, споделя Ангелов в своя Фейсбук пост.

Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти, пише още той, като допълни: „Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците“

В едно от обясненията се казва:

“Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?!

„Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана. Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин! Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България! В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”“, написа още Ангелов.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.