in

Деца скърбят за загиналия си съученик Филип: „Беше винаги засмян“ (СНИМКА)

Снимка: Facebook/Nadejda Rangelova-Boyadjieva

Ученици от  Първа английска гимназия в София описват загиналия си съученик Филип като „винаги засмян“. Такъв ще си остане и в съзнанията им. 15-годишното момче беше блъснато и убито на място, преминавайки по пешеходна пътека. Зад волана седял 37-годишен пиян шофьор.

„Филип беше винаги засмян. Дори когато в края на миналата учебна година си счупи ръката и беше гипсирана, все едно нищо не беше станало. Смееше се и се шегуваше. Обичаше плуването и други спортове и имаше много приятели“, разказаха пред „Телеграф“ съученици на прегазения Филип от Първа английска гимназия в София.

В неделя вечерта те дойдоха да оставят цветя на пешеходната пътека на ул. „Цар Шишман“, която 15-годишното момче не можа да пресече. Момчето бе блъснато и убито на място от 37-годишен пиян шофьор.

Какво каза през сълзи класната на убитото на пешеходна пътека 15-годишно момче?

На бдението бяха и съучениците му от 32-ро училище, където момчето е учило до седми клас. Всички бяха в шок и не можеха да повярват, че повече няма да го видят. Прегръщаха се и плачеха.

На лобното му място дойде и майка му, която през сълзи каза, че още го чака да се прибере, и призова другите майки: „Пазете си децата“. Жената каза, че във фаталната вечер се е прибирал по обичайния маршрут от разходка с приятели. Бил винаги внимателен, перфектен във всичко.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/