Категории: България

Мъж разби 2 стъклени чаши в главата на приятеля на бившата си: Замеря ги и с 30 стъклени бутилки през прозореца

Реклама

От Апелативна прокуратура – Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че мъж от Добрич е привлечен към наказателна отговорност и задържан от Районната прокуратура в града. От институцията съобщават, че въпросният мъж се е заканил с убийство на съгражданин, хвърлял стъклени бутилки в дома на бившата си жена и увредил чужд имот

51-годишен мъж от Добрич, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районната прокуратура. Днес ще бъде внесено искане за „задържане под стража“ на обвиняемия.

Г.Г. бил разделен с майката на децата си от около 7 години. Жената живеела с друг партньор, като се грижела и за двете си малолетни деца. Обвиняемият не одобрявал това и открито проявявал своето несъгласие.

На 30 август 2023 година, около 23:00 часа той отишъл в дома на бившата си жена под претекст да види децата си. Вместо това 51-годишният мъж влязъл в конфликт с настоящия партньор на жената, като дори отправил към него закани за убийство. Хвърлил по него две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани. След това си тръгнал.

Няколко дни по – късно, на 3 септември, около 22:00 часа, Г.Г. отново се върнал в дома на бившата си жена. Видял през прозореца, къде се намира тя заедно с децата и партньора си, и започнал отново да отправя обиди и закани. Започнал да хвърля по тях празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата.

Свидетели на случващото се станали съседи на семейството, както и техните хазяи, които живеели на втори етаж от къщата. Бил подаден сигнал на ЕЕН 112 и на място пристигнал полицейски екип. Г.Г. бил задържан, а часове по-късно и привлечен към наказателна отговорност за стореното от него.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Добрич. Предстои съдът да разгледа искането на Прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Г.Г. Мъжът бил осъждан през 2019 година за две престъпления по транспорта.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа